Vranje, 02.avgust 2016.godine Građanske incijative su danas u Vranju javno predstavile novi omladinski projekat “Znanjem i proaktivnošću mladih do novih radnih mesta“ koji se ove godine finansira od straneMINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA, a podržava se od Youthbuild International
Na skupu su učestvovali mladi, predstavnici kancelarije za mlade, organizacije civilnog društva.
IMG_6406[1]
Koordinatorka programa obuke GI u lokalnoj kancelariji u Bujanovcu, Nermine Aliji, istakla da je projekat pisan tako što su sami mladi sami dali predloge, obuke su usklađene i biće prilagođene da mladi dobijaju potrebne poslovne veštine i da unaprede poslovanje biznis sektora. Želja nam je da nam mladi budu proaktivni ne samo na tržištu rada nego i prilikom procesa donošenja odluka, a upravo je ovaj program šansa da se mladi aktiviraju i daju doprinos za sebe i zajendicu.
Nakon što prođu kroz program obuka i radnih praksi, grupa učesnika/ca programa formiraće ”Biznis info centre” koji će delovati u okviru lokalnih kancelarija Građanskih Incijativa u Bujanovcu i Novom Payaru kao svojevrsni edukativni centri za mlade na temu razvoja poslovnih znanja i veština i model međusektorske saradnje i podrške razvoju lokalnih biznisa.
Konkurs za ovogodišnji omladinski projekat je otvoren i trajeće do10. avgusta. Konkurs je namenjen dugoročno nezaposlenim mladim ljudima starosti od 18 do 30 godina. Pošalji popunjen  aplikacioni fromular  do 10. avgusta 2016. godine na office.mladi@gradjanske.org i postani deo ekipe YouthBuild Srbija.

MOS

Пројекат “Знањем и проактивношћу младих до нових радних места”, спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање ”Грађанске Инцијативе”, финансира Министарство омладине и спорта Ребуплике Србије

 

 

 

 

Ministarstvo omladine i sportaYouthBuildSrbijaGradjanske Incijative