YB ceo set

Novi Pazar, 8-9. decembar 2016. – U okviru radionice/seminara Upotreba novih tehnologija, koja se bavila važnošću vizualne komunikacije i upoznavanjem učesnika sa tehnikama savremenih softvera, učesnicima su predstavljene vrste dizajna i novih medija u poslovanju, osnovne forme vizualne komunikacije, red na softverima nove tehnologije, kao i tehničke pripreme vektorskih datoteka.

Treneri su, u toku svog rada,  koristili su različite tehnike, pomoću kojih je prezentovani sadržaj omogućio lakše usvajanje znanja – uvodna predavanja, interaktivni input, upoznavanje sa softverom, rad u malim grupama i diskusija. Nakon uvodnog pozdrava i predstavljanja ciljeva, učesnici su kroz primere dobili jednu novu viziju o vizuelnim komunikacijama.15435843_1358555534174794_38399975_n

U drugom delu radionice učesnicima su predstavljene mogučnosti i različite tehnike u interakciji sa novim vektorkim programima ove sadasnjice. Takodje uvideli su važnost ovih savremenih tehnologija i njihove primene u raznim poljima. Učesnici su, kroz vežbu direktnim radom na racunaru, izucavali lepezu mogucnosti kroz dati primer, nakon čega su vežbali komande i alatke predstavljene u prvoj fazi.

Opšti utisak radionice bio je da su usvojena nova znanja, pored toga što su i te kako korisna polaznicima iste, veoma zanimljiva, što će  u velokoj meri ohrabriti polaznike da ih primenjuju u svakodnevnom radu.

MOSПројекат “Знањем и проактивношћу младих до нових радних места” спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање ”Грађанске Инцијативе”, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.