YB ceo set

 

Novi Pazar, 10-11. decembar 2016. – U okviru obuke, koja se bavila definisanjem veština uspešnog pregovaranja i identifikacijom koraka potrebnih za pravilnu pripremu komunikacije, polaznici su imali priliku da nauče kako da pregovaraju sa različitim tipovima ličnosti i usvoje metodologiju i alate za pronalaženje najboljih načina komunikacije. Takođe, veliki deo obuke bio je posvećen samoj komunikaciji, kako verbalnoj, tako i neverbalnoj. Putem kreativnih vežbi, učesnici su bili pozvani da daju svoja mišljenja o tome kojoj od ovih vrsta komunikacije daju prednost, šta su pozitivne a šta negativne strane svake od njih, u kojim situacijama biraju verbalnu, odnosno neverbalnu komunikaciju i zašto.

dsc_0265

U nastavku obuke učesnici su se susreli sa osnovama pregovaračkih veština, odnosno našli su se u ulogama pregovarača i pregovornika. U okviru vežbe simulacije pregovora, učesnici su imali prilike da utvrde naučeno o ključnim fazama pregovaračkog procesa i samostalno dođu do rešenja pregovora. Uz mentorsku podršku trenera učesnici su došli do liste osobina koje dobar pregovarač treba da poseduje, a uz pomoć testa učesnicima je određen tip pregovarača kojem pripadaju.

Povratne informacije dobijene od strane učesnika po završetku treninga pokazuju veliki nivo zadovoljstva sadržajima koje je obuka ponudila i stečenim znanjima i veštinama, što opet govori o  uspešnosti treninga i potrebi organizovanja sličnih i u buduće.

MOSПројекат “Знањем и проактивношћу младих до нових радних места” спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање ”Грађанске Инцијативе”, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.