Novi Pazar 29. decembar 2016. – U prostorijama omladinske organizacije Fokred održan je prvi speed dating poslodavaca i mladih učesnika koji su deo programa „Znanjem i proaktivnošću mladih do novih radnih mesta“. U cilju jačanja kapaciteta mladih, učesnici su prošli kroz obuke za pisanje predloga projekata za EU i nacionalne fondove, ulogu mladih u lokalnom razvoju, PR  i poslovnu komunikaciju, upotrebu novih tehnologija u poslovanju, menadžment ljudskih resursa, pregovaračke  veštine i alate i pisanje biznis plana, nakon kojih su održali sastanak sa preduzetnicima i informisali se o veštinama i znanjima potrebnim u zajednici. Učesnici su predstavili veštine koje su stekli tokom obuka, na osnovu kojih će započeti radnu praksu u željenim oblastima. Mladi su imali jedinstvenu priliku da prođu kroz postupak razgovora za posao i da saznaju koje su to prednosti otpočinjanja samostalnog biznisa. Neki od preduzetnika koji su pružili svoje savete mladima su: Click Design, Jaffa, Mikan, Spectar.

Nakon ovog sastanka, uslediće mapiranje potreba mladih i lokalnih biznisa, rezultati čega će se koristiti za izradu „Analize potreba poslodavaca u južnom i jugozapadnom regionu Srbije – šansa za mlade“.

 

MOS

Пројекат “Знањем и проактивношћу младих до нових радних места” спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање ”Грађанске Инцијативе”, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.