YB ceo set

 

Novi Pazar, 1. decembar 2016. – Radionica/seminar „Umrežavanje u lokalnoj zajednici“ bavila se temama motivisanja mladih za aktivno učeštvovanje u procesima donošenja odluka kroz saradnju na lokalnom nivou, kao i umrežavanja istih i njihovog pojačanog učešća u razvoju lokalne zajednice.

dsc_0764Prva sesija u okviru radionice bavila se pitanjima pojma lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na identifikaciju  ključnih elemenata lokalne zajednice. Uz mentorsku podršku naših trenera, učesnici su imali priliku da, kroz vežbu predstavljanja lokalnih zajednica iz kojih dolaze, utvrde prethodno stečeno znanje iz pomenute oblasti. Takođe, učesnici su imali priliku da se informišu o tome šta predstavlja mobilizacija lokalne zajednice, odnosno načinima pokretanja i uključivanja mladih u mobilizaciju lokalne zajednice, kao i načinima doprinosa razvoju zajednice. Pored toga, upoznali su se sa načinima i metodama građanske participacije, kao i o tome kako bi lokalna zajednica trebalo da uključi građane u svoje projekte i odluke.

Pored navedenih tema radionice, učesnici su se susreli i sa rešavanjem konkretnih problema, koji podrazumevaju umrežavanje više aktera, pri čemu su učesnici ispoljili veliku zainteresovanost i motivisanost za aktivno učešće i rad u grupama.

MOSПројекат “Знањем и проактивношћу младих до нових радних места” спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање ”Грађанске Инцијативе”, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.