YB ceo set

 

Novi Pazar, 5-6. novembar 2016. godine – U prostorijama Kancelarije za mlade Novi Pazar održan je trening “Pisanje biznis plana” u okviru projekta “Znanjem i proaktivnošću mladih do novih radnih mesta”, finasiranog od strane Ministarstva  sporta Republike Srbije, a podržanog od strane Youthbuild International.

dsc_0204

Tokom dvodnevnog treninga učesnicima je predočen značaj biznis plana za uspeh moderne kompanije.     Učesnici, od kojih su većina nezaposleni mladi ljudi sa visokim obrazovanjem, stekli su veštine potrebne za strateško planiranje, takođe i upoznati sa primerima biznis planova i metodologijama njihove izrade.

dsc_0205

Na kraju treninga učesnici su izneli potencijalno unosne poslovne ideje, što je jedan od najvažnijih momenata u radu ove radionice. Shodno tome učesnicima je predloženo da zajedničkim snagama, kroz razgovor i oluju ideja, a koristeći tehnike osmišljavanja biznisa i pisanja biznis plana koje su tokom radionice obrađene, započnu sa razvojem sopstvenih biznisa.

MOS

Пројекат “Знањем и проактивношћу младих до нових радних места” спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање ”Грађанске Инцијативе”, а финансира Министарство омладине и спорта Ребуплике Србије.