YB ceo set

 

Novi Pazar, 11-13. novembar, 2016. –  u prostorijama trening centra kancelarije za mlade Novi Pazar održan je trening “ Pisanje predloga projekata za nacionalne i EU fondove” u okviru projekta “Znanjem i proaktivnošću mladih do novih radnih mesta”, finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i podržanog od Youthbuild International. Trening je održala Dubravka Velat, trenerica Građanskih inicijativa.

dsc_0331

Trodnevnom treningu su prisustvovali mladi nezaposleni ljudi iz Novog Pazara i Tutina, od kojih većina ima visoko školsko obrazovanje.

Prvog dana treninga učesnicima su predstavljeni elementi aplikacionog paketa, kao i najčešće administrativne greške prikom apliciranja. Nakon razmene ideja o potencionalnim lokalnim problemima, učesnici su se odlučili za teme osnaživanje položaja žena žrtva nasilja, žena u ruralnim područjima kao i ekonomsko osnaživanje žena.dsc_0267

Drugog dana treninga učesnici su počeli sa radom na logičkoj matrici, jasno definišući ciljeve i aktivnosti.

Trećeg dana treninga su kompletirali logičku matricu, kao i predlog budžeta za svoje ideje koje su bile produkt intenzivnog trodnevnog treninga.

Učesnicima će biti obezbeđena mentorska pomoć Građanskih inicijativa u apliciranju na predstojećim konkursima.

ПројекаMOSт “Знањем и проактивношћу младих до нових радних места” спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање ”Грађанске Инцијативе”, а финансира Министарство омладине и спорта Ребуплике Србије.