YB ceo set

 

Novi Pazar, 1-2. oktobar 2016. – Održani trening na temu Lokalna zajednica i lokalni razvoj ujedno je bio i prvi trening za učesnike/ce iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice u okviru projekta „Znanjem i proaktivnošću mladih do novih radnih mesta“.

Cilj ovog treninga bio je proširenje znanja o važnosti poznavanja i aktivnog uključivanja mladih u razvoj lokalne zajednice, upoznavanje sa osnovnim tehnikama ispitivanja potreba u zajednici i procesom

dsc_0775mapiranja i analize resursa u zajednici, kao i podsticanje učesnika na timski rad i saradnju.

Tokom dvodnevnog treninga, obrađene su teme definicije lokalnih zajednica i njihovih elemenata, aktera i profila, sektora lokalne zajednice, ispitane su potrebe lokalne zajednice, resursi, kao i mobilizacija istih.

Zahvaljujući dinamici treninga i činjenici da su pojedini učesnici/ce već pohađali slične vrste obuka/treninga ostvarena je zadovoljavajuća uključenost učesnika/ca u aktivnosti i rad tokom treninga. Posebno treba napomenuti interesovanje koje su učesnici/ce pokazali za teme kojima se trening bavio, što je u velikoj meri olakšalo rad trenera i doprinelo uspešnosti treninga.

 

 

 

MOSПројекат “Знањем и проактивношћу младих до нових радних места” спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање ”Грађанске Инцијативе”, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.