YB ceo set

 

Bujanovac, 6 -7. oktobar 2016. – Učesnici i učesnice YouthBuild programa imali su prilike da se upoznaju sa osnovama odnosa sa javnošću. Učeći se tome šta je to ciljna grupa, šta su to promotivne aktivnosti, kako se one planiraju i sprovode, učesnici/e su vežbali kako da lokalne akcije koje sprovode učine vidljivijim u svojoj zajednici.

pr-i-poslovna-komunikaija

Trening je imao za cilj da polaznici/e programa steknu znanja o osnovnim pojmovima iz ove oblasti, da bolje razumeju okruženje u kojem rade, kao i da steknu sliku o potrebama savremenih odnosa sa javnošću i poslovne komunikacije.

Uz pomoć PR menadžerke Građanskih inicijativa Marije Vujković, učesnici/e su kroz interaktivne radionice učili kako da napišu saopštenje, daju izjave za elektronske medije, naprave vizuelni identitet akcije i promovišu svoje aktivnosti koristeći socijalne medije. Nakon vežbanja promotivnih aktivnosti, učesnici/e su imali zadatak planiranja PR kampanje.

MOSПројекат “Знањем и проактивношћу младих до нових радних места” спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање ”Грађанске Инцијативе”, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.