25. 6. 15
Poziv za program Youth Build IT!
Napisao:YB

Poziv za program Youth Build IT!

 

NEMAŠ POSAO?
IMAŠ IZMEĐU 18 I 30 GODINA?
ŽIVIŠ U NOVOM PAZARU, SJENICI, TUTINU, RAŠKI, VRANJU, BUJANOVCU I PREŠEVU?
OVO JE KONKURS ZA TEBE!

 

 

Uključi se u YouthBuild Srbija program i naučićes kako da napraviš i održavaš web sajt, nađes zaposlenje ili pokreneš sopstveni posao i doprineseš razvoju zajednice.
Nudimo ti, učenje, volontiranje, sticanje iskustva i šansu da kao deo ekipe od 30 mladih žena, uradiš nešto korisno za sebe i svoju zajedicu.

 

Prudruži nam se tako što ćeš do 10. jula 2015. godine popunjen aplikacioni formular poslati na konkurs@gradjanske.org Aplikacioni formular možete preuzeti ispod:

 

[wpdm_file id=6]

 

Pozvaćemo te na uvodni trening početkom jula, nakon čega će biti izvršen konačni odabir polaznica programa.

 

NISI ČULA ZA YOUTH BUILD?

Prošetaj se po kraju i upoznaćeš svoje vršnjake i vršnjakinje koji su prethodnih godina pohađali YouthBuild program. U Trening centrima u Novom Pazaru i Bujanovcu, oni su svakodnevno imali obuke na teme rada u zajednici, veština komunikacije, pisanja projekata, a istovremeno su i organizovali volonterske akcije.

 

ŠTA JE CILJ OVOG PROGRAMA?

 

Osposobljavanje mladih žena da nađu ili pokrenu sopstveni posao, postanu aktivne u zajednici i doprinesu njenom razvoju.
VIŠE O PROGRAMU:

 

U prvoj fazi programa (jul – avgust 2015. godine) – kroz kurs za izradu veb sajtova, učesnice projekta će steći veštinu traženu na tržištu rada, posebno u targetiranim opštinama, ojačati svoju poziciju u zajednici i postati i značajan resurs za lokalne organizacije i institucije. Kurs će biti sproveden tokom 20 dana (ukupno 40 trening dana, 20 u Bujanovcu i 20 u Novom Pazaru) u svakom od trening dana biće održano po 8 časova. Minimum 160 lekcija će pokriti sledeće teme: Internet kao medij, Klijenti i serveri, Savremeni trendovi u tehnologiji, Elementi veb dijazna (tipografija, fotografije, izgled stranica i sl.), HTML5 programski jezik, CSS3 programski jezik, WordPress itd.

 

Ovu obuku će pružiti profesionalna škola „Krojačeva škola” – dobitnica najznačajnijih domaćih IT nagrada i priznanja, čiji su polaznici autori više od 500 internet prezentacija. Krojačeva škola je zvanični Apple Regionalni trening centar. Blizu 90 procenata polaznika Krojačeve škole rade odmah po završetku obuke ili pokrenu sopstveni posao. Komercijalna cena kursa za izradu i održavanje web sajtova koji će sprovesti Krojačeva škola je 150.000 dinara.

 

U drugoj fazi programa (septembar – oktobar 2015. godine) učesnice na projektu će biti osnažene da budu nezavisne i proaktivne, a steći će i znanja o lokalnom razvoju, aktivizmu, sklapanju lokalnih partnerstava, participaciji mladih, ali i o povezanosti ovih tema sa indivudualnim osnaživanjem mladih kroz unapređenje ličnih kompetencija i veština, pre svega u pronalaženju posla ili započinjanju sopstvenog biznisa. Učesnice će biti upoznate i sa procesom EU integracija i ulozi mladih u tim procesima, kao i temama relevantnim za ovu ciljnu grupu – ljudskih i manjinska prava, sa posebnim fokusom na prava žena.
Već tokom samog Programa, učesnice će imati priliku da razviju web prezentacije za javne institucije, preduzeća i neprofitne organizacije iz svojih sredina, što će im pomoći da prezentuju svoje veštine i da tako lakše pronađu zaposlenje ili da pokrenu sopstveni posao, ali i da sprovedu aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje lokalnih zajednica.
U okviru Programa biće organizovane i studijske posete kompanijama koje se bave informacionim tehnologijama, kao i organizacijama koje podstiču građanski aktivizam i razvoj lokalne zajednice.

 

Na kraju Programa učesnice će dobiti sertifikate koje će moći da koriste prilikom pronalaženja posla ali i koji će svedočiti o njihovim kapacitetima da unaprede lokalnu zajednicu.

Pridruži nam se!
Logo-MOS-cirilicaПројекат “Запошљавање младих жена у ИТ сектору” спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање “Грађанске Иницијативе” финансира министарство омладине и спорта Републике Србије.YouthBuild

 

 

 

 

 

 

Više o YouthBuildu i Građanskim inicijativama možete videti na sledećim adresama:

www.youthbuildsrbija.org,  facebook.com/YouthBuildSrbijawww.gradjanske.org, facebook.com/GradjanskeInicijative

 

23. 4. 18

“7 star fest” je još jedan projekat realizovan u okviru #omladinskog fonda. Udruženje “Lex national” je organizovalo filmski karavan u šest mesnih zajednica u Obrenovcu.  

17. 4. 18

KMF “Palež” je dobio podršku #omladinskog fonda za organizaciju treninga i turnira za mlade osobe za invaliditetom. To je jedini registrovani klub malog fudbala na teritoriji opštine, a kroz #omladinski fond su obezbeđena sredstva za nabavku neophodne opreme za funkcionisanje kluba.  

10. 4. 18

Zahvaljujući podršci omladinskog fonda neformalna grupa “Ortaci iz kraja” realizovala je projekat “Klupica po klupica”. Ova grupa mladih je u baričkom naselju Kolonija postavila mobilijar koji će okupiti stanovnike tog naselja.  

5. 4. 18

Neformalna grupa “Snagatori” želela je da mladim Obrenovčanima obezbedi uslove za bavljenje različitim fizičkim aktivnostima, nezavisno od vremenskih uslova. Sredstvima koja su dobili iz #omladinskog fonda nabavili su sprave za treniranje i opremljena je javna teretana koja će biti otvorena za sve zainteresovane mlade Obrenovčane.

5. 3. 18

„Napravi, ispeci, pa reci!“ je projekat koji u okviru Omladinskog fonda sprovodi Udruženje za očuvanje starih zanata „Tabanče“. Članovi udruženja organizuju grnčarsko-vajarske radionice za učenike mlađeg školskog uzrasta, sa ciljem edukacije dece i mladih o značaju čuvanja i zaštite starih zanata. Omladinski fond je obezbedio podršku za nabavku grnčarskog točka, koji je neophodan za sprovođenje radionica. […]

2. 3. 18

Realizovana je još jedna od 18 podržanih omladinskih inicijativa u okviru programa Omladinskog fonda. Grupa ,,Administratori” iz Tehničke škole organizovala je juče sportski turnir ,,Igre bez granica” u sportskoj hali. Oko 200 učenika Tehničke škole igralo je fudbal, odbojku, košarku i stoni tenis. Zahvaljujući Omladinskom fondu nabavljena je sportska oprema, koju će posle održanog turnira nastaviti […]

28. 2. 18

Grupa mladih iz Ljubinića dobila je podršku Omladinskog fonda kako bi obnovila košarkaški teren i postavila tribine u ovom selu. Njihova želja je da na taj način doprinesu aktivnom provođenju slobodnog vremena i promociji zdravih stilova života kod mladih. Teren za košarku se nalazi u školskom dvorištu, pa će unaprediti i realizaciju nastave fizičkog vaspitanja u […]

27. 2. 18

Mladi iz naselja Dudovi postavili su betonski šah sto sa dve klupe na dečijem igralištu u tom naselju. Podršku za ovu inicijativu dobili su od Omladinskog fonda. Od sada će i stariji stanovnici naselja moći da se zabave na istom mestu gde se najmlađi igraju.

23. 2. 18

U toku je realizacija još jednog projekta podržanog od strane Omladinskog fonda. Udruženje Snaga optimizma (Power of optimism) sprovodi projekat „Postojim i ja“, u okviru kog je u Domu kulture premijerno odigrana pozorišna predstava „Sve je u redu“, koja govori o problemima mladih, osetljivih kategorija mladih i inkluzivnim procesima u društvu (istoimena zbirka priča Jasminke Petrović, […]

13. 2. 18

Aktivnosti na projektu ,,U krug, u krug” i dalje se realizuju u prostorijama Udruženja ,,Kruna od nota”. Radi se o projektu podržanom od strane Omladinskog fonda, a vode ga mladi ljudi iz Obrenovca koji žele da se umetnički izražavaju, druže i kvalitetno provode svoje slobodno vreme kroz kreativno pisanje, crtanje i slikanje, pevanje, sviranje, glumu, […]

Vesti
3. 12. 15


Sastanak “Ekološko Društvo”
  •  

    img_7956 20-21-oktobar-tot-bujanovac-10 img_7977 313510_286875781352853_100000913018451_938450_639918627_n 374077_293573194016445_100000913018451_956340_1502286851_n 427407_359917557382008_100000913018451_1146619_778018381_n image0417 youthbuild-gradjanske-inicijative-sandzak-10_800x533 youthbuild-gradjanske-inicijative-sandzak-12_800x533
Vesti
26. 6. 15


Dokumentarni film o mladima sa Juga Srbije i Sandzaka