Obelezavanje Dan Roma

Preševo i Bujanovac, 8. april 2014. – Mladi sa YouthBuilD programa u saradnji sa Kancelarijom za mlade iz Preševa organizovali izložbu fotografija i tradicionalnih nošnji Roma u holu Kulturnog centra Preševa, povodom obeležavanja Svetskog dana Roma. Ova izložba organizovana je sa ciljem upoznavanja šire društvene zajednice sa identitetom, tradicijom, kulturom i jezikom romske nacionalne manjine i podizanja svesti javnosti o značaju tolerancije, ravnopravnosti i poštovanja različitosti. Takođe, održana je i projekcija dokumentarnog filma „Zivot Roma u Srbiji “ gde se opisuje tezak zivot roma.

Istog dana su mladi sa YouthBuild programa u saradnji sa CRC, romskim organizacijama i osnovnom školom ”Branko Radicevic” iz Bujanovca obeležili Svetski dan Roma u Kulturnom centru “Vuk Karadžić” u Bujanovcu, gde je priređen kulturno – umetnicki program kroz koji je predstavljena tradicija ovog naroda.
Ovo je samo nastavak akcija mladih sa YouthBuild programa, koji kroz kampanju pod sloganom “Svi smo jednaki” promovišu toleranciju i multietničke vrednosti.