5. 9. 13
Ftesë për pjesëmarrje në programin YouthBuild
Napisao:YB

Je i/e papunë dhe ke midis 15 e 30 vjet?

 

Jeton në Bujanoc, Preshevë dhe Vranjë?

 

Dëshiron të jesh aktiv/e? Nuk ke përvojë pune? Dëshiron të mësosh, të zgjidhësh problemet në komunitet dhe të kesh mundësi për stazhimi, praktikë, ndërmarrësi?

 

Inkuadrohu në programin YouthBuild dhe bëhu njëri/a nga 50 të rinjë të cilët përmes trajnimit gjashtëmujor do të përfitojnë aftësi të domosdoshme për punësim dhe zbatimin e aktiviteteve në komunitet.

 

Dërgoje të plotësuar formularin për aplikim r deri më 4. tetor 2013, në office.mladi@gradjanske.org dhe bëhu pjesë e ekipit të YouthBuild Srbija!

 

Gjatë mesit të muajit tetor është planifikuar trajnimi fillestar për të gjithë të interesuarit, pas së cilit do të përzgjidhen pjesëmarrësit për programin gjashtëmujor.

 

MË SHUMË PËR PROGRAMIN:

 

Programi i YouthBuild përfshinë trajnime intensive për të fituar aftësi të domosdoshme për punësim dhe zbatimin e aktiviteteve në komunitet për 50 të rinjë nga Bujanoci, Presheva dhe Vranja.

 

Grupa prej 50 pjesëmarrësve të moshës 15 deri në 30 vjeç nga Bujanoci, Presheva dhe Vranja do të marrin pjesë në programin gjashtëmujor, i cili do të zhvillohet në dy faza.

 

Katër muajt e parë(nëntor 2013 – shkurt 2014) pjesëmarrësit do t’i kalojnë në të mësuarit intensiv në Qendrën e e trajnimit të YouthBuild Incijativa qytetare në Bujanoc, ku do të marrin pjesë në aktivitete të ndryshme arsimore.

 

Gjatë kësaj faze pjesëmarrësit gjithashtu do ta kalojnë kohën edhe në zbatimin e projekteve të dobishme brenda komunitetit të tyre, mund te themi se gjatë katër maujve të parë pjesëmarrësit do të angazhohen njëkohësisht në dy mënyra:

 

1. në aktivitetet brenda mësonjëtores me anë të të cilave do të përmirësojnë aftësitë e veta gjuhësor, të mësojnë aftësi praktike, shkathësit e komunikimit , do të kalojnë trajnime me temë lidershipin dhe aftësitë sociale .

 

2. në aktivitetet lidhur me projektet brenda komunitetit, që potencialin e të rinjve e bëjnë të dukshëm dhe ofrojnë përvojë praktike pune secilit prej tyre.

 

Në fazën e dytë e cila zgjatë dy muaj (shkurt – mars 2014.), Inicijativa qytetare do t’u ndihmojë pjesëmarrësve me rastin e kërkimit të vendeve të punës, të stazhimit e praktikave, si dhe me rastin e projekteve ndërmarrëse, vendosjen e kontakteve me institucionet dhe me aktivtetet tjera të ndërlidhura me realizimin e pavarësisë ekonomike të të rinjëve.

 

Një herë në javë pjesëmarrësit do të kthehen në Qendrën e trajnimeve të YouthBuild për konsultime shtesë dhe shërbime të zvillimit.

 

Elementet e edukimit social dhe qytetar do të përfshihen në të dyja fazat e programit.

 

Pjesëmarrësve të cilët nuk janë nga Bujanoci do t’i rimbursohen shpenzimet e udhëtimit gjatë 4 muajve të parë të programit, të gjithë pjesëmarrësit gjatë kësaj kohe do të marrin bursa mujore.

 

„YouthBuild” është model i cili prej vitit 1994 zbatohet dhe jep rezultate të jashtëzakonshme në 15 vende në mbarë botën.

 

Me 20 vite përvojë „YouthBuild” ka përgatitur mbi 110.000 njerëz të rinjë për të qenë aktiv, të angazhuar dhe për të ndërtuar vetë komunitetin e tyre. Bëhuni edhe ju nji nga ata!

 

Programin YouthBuild në jugun e Serbisë të cilin e zbaton Incijativa qytetare, me mbështetjen e agjencisë Amerikane për zhvillim ndërkombëtar (USAID) dhe Fondacioni Caritas Luksemburg.

 

Incijativa qytetare zbaton me sukses këtë model në Serbi që nga viti 2011 për këtë më shumë mund të mësoni përmes këtij filmi u.

 

Eja edhe ti Bashkohu me ne!

23. 4. 18

“7 star fest” je još jedan projekat realizovan u okviru #omladinskog fonda. Udruženje “Lex national” je organizovalo filmski karavan u šest mesnih zajednica u Obrenovcu.  

17. 4. 18

KMF “Palež” je dobio podršku #omladinskog fonda za organizaciju treninga i turnira za mlade osobe za invaliditetom. To je jedini registrovani klub malog fudbala na teritoriji opštine, a kroz #omladinski fond su obezbeđena sredstva za nabavku neophodne opreme za funkcionisanje kluba.  

10. 4. 18

Zahvaljujući podršci omladinskog fonda neformalna grupa “Ortaci iz kraja” realizovala je projekat “Klupica po klupica”. Ova grupa mladih je u baričkom naselju Kolonija postavila mobilijar koji će okupiti stanovnike tog naselja.  

5. 4. 18

Neformalna grupa “Snagatori” želela je da mladim Obrenovčanima obezbedi uslove za bavljenje različitim fizičkim aktivnostima, nezavisno od vremenskih uslova. Sredstvima koja su dobili iz #omladinskog fonda nabavili su sprave za treniranje i opremljena je javna teretana koja će biti otvorena za sve zainteresovane mlade Obrenovčane.

5. 3. 18

„Napravi, ispeci, pa reci!“ je projekat koji u okviru Omladinskog fonda sprovodi Udruženje za očuvanje starih zanata „Tabanče“. Članovi udruženja organizuju grnčarsko-vajarske radionice za učenike mlađeg školskog uzrasta, sa ciljem edukacije dece i mladih o značaju čuvanja i zaštite starih zanata. Omladinski fond je obezbedio podršku za nabavku grnčarskog točka, koji je neophodan za sprovođenje radionica. […]

2. 3. 18

Realizovana je još jedna od 18 podržanih omladinskih inicijativa u okviru programa Omladinskog fonda. Grupa ,,Administratori” iz Tehničke škole organizovala je juče sportski turnir ,,Igre bez granica” u sportskoj hali. Oko 200 učenika Tehničke škole igralo je fudbal, odbojku, košarku i stoni tenis. Zahvaljujući Omladinskom fondu nabavljena je sportska oprema, koju će posle održanog turnira nastaviti […]

28. 2. 18

Grupa mladih iz Ljubinića dobila je podršku Omladinskog fonda kako bi obnovila košarkaški teren i postavila tribine u ovom selu. Njihova želja je da na taj način doprinesu aktivnom provođenju slobodnog vremena i promociji zdravih stilova života kod mladih. Teren za košarku se nalazi u školskom dvorištu, pa će unaprediti i realizaciju nastave fizičkog vaspitanja u […]

27. 2. 18

Mladi iz naselja Dudovi postavili su betonski šah sto sa dve klupe na dečijem igralištu u tom naselju. Podršku za ovu inicijativu dobili su od Omladinskog fonda. Od sada će i stariji stanovnici naselja moći da se zabave na istom mestu gde se najmlađi igraju.

23. 2. 18

U toku je realizacija još jednog projekta podržanog od strane Omladinskog fonda. Udruženje Snaga optimizma (Power of optimism) sprovodi projekat „Postojim i ja“, u okviru kog je u Domu kulture premijerno odigrana pozorišna predstava „Sve je u redu“, koja govori o problemima mladih, osetljivih kategorija mladih i inkluzivnim procesima u društvu (istoimena zbirka priča Jasminke Petrović, […]

13. 2. 18

Aktivnosti na projektu ,,U krug, u krug” i dalje se realizuju u prostorijama Udruženja ,,Kruna od nota”. Radi se o projektu podržanom od strane Omladinskog fonda, a vode ga mladi ljudi iz Obrenovca koji žele da se umetnički izražavaju, druže i kvalitetno provode svoje slobodno vreme kroz kreativno pisanje, crtanje i slikanje, pevanje, sviranje, glumu, […]

Vesti
3. 12. 15


Sastanak “Ekološko Društvo”
  •  

    img_7937 img_7949 08-11-2011-mobilizacija-zajednice-16 img_8727 379372_303841886322909_100000913018451_982334_563734095_n 384036_303842652989499_100000913018451_982347_212866954_n dsc00576 dsc00944 youthbuild-gradjanske-inicijative-sandzak-8_800x533
Vesti
26. 6. 15


Dokumentarni film o mladima sa Juga Srbije i Sandzaka