Stanovnici/e kolektivnog centra „Salvatore“ u Bujanovcu, danas su dobili pakete sa zimskom garderobom. Povodom 5. decembra Međunarodnog dana volontera, učesnici/e YouthBuild programa podelili su im pomoć koja je prikupljena tokom humanitarne akcije.

Multietnička grupa od 47 mladih koji učestvuju u YouthBuild programu kog sprovode Građanske incijative, pokrenula je akciju prikupljanja humanitarne pomoći kolektivnom centru „Salvatore“. Zajedno sa Omladinskim centrom za mlade (AWO) iz Bujanovca prikupljeno je 48 paketa humanitarne pomoći tokom jednonedeljne akcije.

Paketi su podeljeni na Međunarodni dan volontera kako bi se istakao značaj angažovanja zajednice za opšte dobro ali i skrenula pažnja na položaj stanovnika kolektivnog centra u Bujanovcu. Akcija prikupljanja humanitarne pomoći nastaviće se i u narednom periodu.

Učesnici/e druge generacije YothBuild programa nastavljaju sa svojim akcijama u lokalnoj zajednici. Ove jeseni započeli su rekonstrukciju gradskog parka u Bujanovcu a prethodne godine su uz pomoć zajednice izgradili 11 rampi za osobe sa invaliditetom i ofarbali ograde škola u Preševu i Bujanovcu.

Motivišući mlade da budu aktivni u svojoj zajednici ali i da stiču iskustva u preduzetništvu, traženju posla, učenju jezika i sl, Trening centar u Bujanovcu uspešno radi već drugu godinu za redom. Ove godine u rad Centra uključeni su i mladi iz Vranja. YouthBuild program Građanske incijative sprovode uz podršku Caritas Luxembourg,  Youth Build International, Vlade Holandije, grada Vranja i opština Bujanovac i Preševo.