Stanovnici/e kolektivnih centara  „Deciji Vrtic“ i “Stara Ciglana” i nekoliko porodica iz lokalnog stanovništva u Bujanovcu, povodom novogodišnjih praznika dobiće pakete sa zimskom garderobom.

Multietnička grupa od 47 mladih koji učestvuju u YouthBuild programu koji sprovode Građanske incijative, pokrenula je akciju prikupljanja humanitarne pomoći kolektivnim centrima  “Deciji Vrtic“ i “Stara Ciglana” koju donira Omladinski centar za mlade (AWO) iz Bujanovca. Zahvaljujuci ovoj donaciji prikupljeno je oko 50 paketa humanitarne pomoći tokom jednonedeljne akcije.

Paketi biće podeljeni 31 Decembra kako bi se istakao značaj angažovanja zajednice za opšte dobro ali i skrenula pažnja na položaj stanovnika kolektivnih centara u Bujanovcu. Ovakve i slične akcije biće organizovane i u budućnosti.

Učesnici/e druge generacije YothBuild programa nastavljaju sa svojim akcijama u lokalnoj zajednici. Ove jeseni završili su rekonstrukciju gradskog parka u Bujanovcu i Vranju a prethodne godine su uz pomoć zajednice izgradili 11 rampi za osobe sa invaliditetom i ofarbali ograde škola u Preševu i Bujanovcu.