26. 7. 12
Konkursi për pjesëmarrës/se në Bujanoc
Napisao:YB

Je i/ e papunësuar dhe ke midis 15 e 30 vjet? Jeton në Vranjë, Bujanoc dhe Preshevë? Dëshiron të jesh aktiv/e? Nuk ke përvojë pune? Dëshiron të mësosh dhe të njihesh me të gjitha mundësitë për stazhim, praktikë, ndërmarrësi?

Inkuadrohu në projektin „YouthBuild” dhe bëhu njëri/ra nga 40 të rinjë të cilët përmes trajnimit gjashtëmujor do të përfitojnë aftësi të domosdoshme për punësim dhe zbatimin e aktiviteteve në bashkësi lokale. Dërgoje të plotësuar aplikacionin në vazhdim, deri më 3 shtator 2012, në lirije@gradjanske.org  dhe bëhu pjesë e ekipit „YouthBuild Srbija – të rinjët e edukuar dhe aktiv”!

 

https://docs.google.com/open?id=0B3GsycnrBBm-R1ZwZS1qUXpYZXM

 

MË SHUMË MBI PROGRAMIN:

 

Projekti „YouthBuild” përfshinë trajnime intensive për të fituar aftësi të domosdoshme për punësim dhe aktivitete në bashkësi lokale dhe mentorim  për 40 të rinjë  në Vranjë, Bujanoc e Preshevë.

 

Grupi prej 40 pjesëmarrësve, të moshës prej 15 deri 30 vjeç, nga Bujanoci, Presheva dhe Vranja, do të kalojnë gjithsej gjashtë muaj duke marrë pjesë në dy faza të projektit.

 

Tre muajt e parë do t’i kalojnë në të mësuarit intensiv në Qendrën e trajnimit ku do të tubohen çdo ditë për shkak të aktiviteteve të ndryshme arsimore, punëtorive, këshillimeve dhe mbështetjes. Gjatë kësaj faze, pjesëmarrësit gjithashtu do ta kalojnë kohën edhe në zbatimin e projekteve të dobishme për komunitetin brenda bashkësisë, dhe mund të thuhet se tre muajt e parë pjesëmarrësit do të angazhohen në dy mënyra:

 

1.       në aktivitetet brenda mësonjëtores me anë të të cilave do të përmirësojnë aftësitë e veta gjuhësore dhe njohuritë financiare, të mësojnë aftësi praktike, aftësi të komunikimit, do të kalojnë trajnime lidhur me menaxhimin dhe aftësitë sociale;

 

2.       në aktivitete lidhur me projektet brenda bashkësisë, që potencialin e të rinjve e bëjnë të dukshëm dhe ofrojnë përvojë praktike pune.

 

Në fazën e dytë, e  cila gjithashtu do të zgjatë tre muaj, Iniciativat Qytetare do t’u ndihmojnë pjesëmarrësve me rastin e kërkimit të vendeve të punës, të stazhimit e praktikave, si dhe me rastin e projekteve ndërmarrëse, vendosjen e kontakteve me institucionet mikrofinanciare dhe me aktivitete tjera të ndërlidhura me realizimin e pavarësisë ekonomike të të rinjëve. Një herë në javë pjesëmarrësit do të kthehen në Qendrën e trajnimit për konsultime shtesë dhe shërbime të zhvillimit profesional. Elementet e arsimimit social e qytetarë do të jenë të përfshira në të dy fazat e programit. Pjesëmarrësve gjithashtu do t’u sigurohen bursa.

 

Që në fillim të shtatorit, në periudhën prej 12-14.09.2012. është planifikuar të mbahet trajnimi fillestar për pjesëmarrësit  pas të cilit do të përzgjedhen pjesëmarrësit e programit gjashtëmujor.

 

„YouthBuild” është model që është zbatuar dhe ka dhënë rezultate të jashtëzakonshme në 15 vende në mbarë botën. Me mbi 30 vjet përvojë „YouthBuild” i ka përgatitur mbi 94.000 njerëz të rinjë për të qenë aktiv, të angazhuar dhe për ta ndërtuar vetë bashkësinë e vet. Bëhuni edhe ju  njëri/a nga ata!

 

Projektin „YouthBuild Serbia – të rinjët e edukuar dhe aktiv” e implementojnë Iniciativat qytetare, me ndihmën e: Caritas Luksemburg dhe YouthBuild International.

 

23. 4. 18

“7 star fest” je još jedan projekat realizovan u okviru #omladinskog fonda. Udruženje “Lex national” je organizovalo filmski karavan u šest mesnih zajednica u Obrenovcu.  

17. 4. 18

KMF “Palež” je dobio podršku #omladinskog fonda za organizaciju treninga i turnira za mlade osobe za invaliditetom. To je jedini registrovani klub malog fudbala na teritoriji opštine, a kroz #omladinski fond su obezbeđena sredstva za nabavku neophodne opreme za funkcionisanje kluba.  

10. 4. 18

Zahvaljujući podršci omladinskog fonda neformalna grupa “Ortaci iz kraja” realizovala je projekat “Klupica po klupica”. Ova grupa mladih je u baričkom naselju Kolonija postavila mobilijar koji će okupiti stanovnike tog naselja.  

5. 4. 18

Neformalna grupa “Snagatori” želela je da mladim Obrenovčanima obezbedi uslove za bavljenje različitim fizičkim aktivnostima, nezavisno od vremenskih uslova. Sredstvima koja su dobili iz #omladinskog fonda nabavili su sprave za treniranje i opremljena je javna teretana koja će biti otvorena za sve zainteresovane mlade Obrenovčane.

5. 3. 18

„Napravi, ispeci, pa reci!“ je projekat koji u okviru Omladinskog fonda sprovodi Udruženje za očuvanje starih zanata „Tabanče“. Članovi udruženja organizuju grnčarsko-vajarske radionice za učenike mlađeg školskog uzrasta, sa ciljem edukacije dece i mladih o značaju čuvanja i zaštite starih zanata. Omladinski fond je obezbedio podršku za nabavku grnčarskog točka, koji je neophodan za sprovođenje radionica. […]

2. 3. 18

Realizovana je još jedna od 18 podržanih omladinskih inicijativa u okviru programa Omladinskog fonda. Grupa ,,Administratori” iz Tehničke škole organizovala je juče sportski turnir ,,Igre bez granica” u sportskoj hali. Oko 200 učenika Tehničke škole igralo je fudbal, odbojku, košarku i stoni tenis. Zahvaljujući Omladinskom fondu nabavljena je sportska oprema, koju će posle održanog turnira nastaviti […]

28. 2. 18

Grupa mladih iz Ljubinića dobila je podršku Omladinskog fonda kako bi obnovila košarkaški teren i postavila tribine u ovom selu. Njihova želja je da na taj način doprinesu aktivnom provođenju slobodnog vremena i promociji zdravih stilova života kod mladih. Teren za košarku se nalazi u školskom dvorištu, pa će unaprediti i realizaciju nastave fizičkog vaspitanja u […]

27. 2. 18

Mladi iz naselja Dudovi postavili su betonski šah sto sa dve klupe na dečijem igralištu u tom naselju. Podršku za ovu inicijativu dobili su od Omladinskog fonda. Od sada će i stariji stanovnici naselja moći da se zabave na istom mestu gde se najmlađi igraju.

23. 2. 18

U toku je realizacija još jednog projekta podržanog od strane Omladinskog fonda. Udruženje Snaga optimizma (Power of optimism) sprovodi projekat „Postojim i ja“, u okviru kog je u Domu kulture premijerno odigrana pozorišna predstava „Sve je u redu“, koja govori o problemima mladih, osetljivih kategorija mladih i inkluzivnim procesima u društvu (istoimena zbirka priča Jasminke Petrović, […]

13. 2. 18

Aktivnosti na projektu ,,U krug, u krug” i dalje se realizuju u prostorijama Udruženja ,,Kruna od nota”. Radi se o projektu podržanom od strane Omladinskog fonda, a vode ga mladi ljudi iz Obrenovca koji žele da se umetnički izražavaju, druže i kvalitetno provode svoje slobodno vreme kroz kreativno pisanje, crtanje i slikanje, pevanje, sviranje, glumu, […]

Vesti
3. 12. 15


Sastanak “Ekološko Društvo”
  •  

    img_7944 20-21-oktobar-tot-bujanovac-1 384036_303842652989499_100000913018451_982347_212866954_n img_1636 img_1637 dsc00598 31-10-2012-volonterizam-11 youthbuild-gradjanske-inicijative-15 12037_451047494965900_310216591_n_800x533
Vesti
26. 6. 15


Dokumentarni film o mladima sa Juga Srbije i Sandzaka