Sija sunce. Svi smo prisutni. Lepi, zadovoljni, srećni i svi se razumemo. Žute kabanice zamenili smo sertifikatima. Postigli smo nešto veliko za naše zajednice. One danas izgledaju drugačije, što i nas čini posebnim, mladi ljudi spremni na različite akcije. Postali smo prepoznatljivi, primećeni i svi žele da budu deo projekta.

 

Da, to smo mi! Multietnička grupa, sastavljena od 38 mladih devojaka i momaka, različitih nacionalnosti, obrazovanja, iskustava, kulture, običaja, jezika. Uspela je da bude celina u kojoj su ideje postale stvarnost. Postali smo tim mladih graditelja-YouthBuild tim. Razumemo se međusobom, pomažemo jedan drugome, dobijamo i dajemo savete, družimo se. Bilo je i nesuglasica, koje smo rešavali u hodu. Međutim, veliku ulogu imali su organizatori, koordinatori, kao i treneri koji su nas uveli u sam tim i dali nam potrebna znanja.

 

Organizovali su nam obuke (treninge) i uz pomoć njih dobili potrebne informacije koje danas koristimo. Prošli smo treninge o mobilizaciji zajednice, kako napisati dobar CV-i, trening o predstavljanju sebe-javni nastup, postati timski igrač, kako doći do rešenja medijacijom, šta su predrasude a šta stereotipi, kako osnivati sopstveno preduzeće, kako najbolje iskoristiti društvene mreže, napisati projekat i realizovati ga? Brdo pitanja i odgovora.

Pages: 1 2